середу, 18 грудня 2019 р.

Засідання круглого столу

12 грудня 2019 року на базі Настасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання круглого столу для новопризначених та молодих шкільних бібліотекарів району на тему: «Шкільна бібліотека нового покоління».
Методист з бібліотечних фондів ТРМК Н.М. Савіцька ознайомила присутніх із завданнями та пріоритетними напрямками діяльності шкільної бібліотеки в сучасних умовах.
Завідувач шкільної  бібліотеки  Настасівської  ЗОШ  І-ІІІ  ступенів      Ю.В. Круць поділилась своїм досвідом щодо використання нових інтерактивних технологій в організації бібліотечної роботи. Презентувала цікаві ігрові технології, а саме: майстер-клас з виготовлення книжечки побажань.
Завідувач шкільної бібліотеки Острівської ЗОШ І-ІІІ ст. розповіла про вимоги до обліку документації шкільної бібліотеки. Проведено обмін досвідом.
Учасники засідання обговорювали питання щодо популяризації читання, його ролі у становленні сучасної творчої, духовної особистості. Було розглянуто декілька методів активізації творчих здібностей учнів засобами бібліотеки.
Після обговорення шкільні бібліотекарі прийшли до висновку, що досягнення  нової  якості  освіти  неможливе  без  поліпшення  матеріально-технічного стану шкільних бібліотек, зокрема  без наявності  сучасної комп’ютерної  та мультимедійної техніки; що  якість  бібліотечно-інформаційного обслуговування залежить від оновлення і поповнення не тільки фондів підручників, але і основних книжкових фондів;  що розвиток і належне функціонування шкільної бібліотеки залежить від  професійної готовності шкільного бібліотекаря до формування інформаційної культури сучасних школярів.



Немає коментарів:

Дописати коментар