четвер, 27 квітня 2017 р.

         Завершився ІІ етап конкурсного відбору проектів підручників для 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Керівники, вчителі, шкільні бібліотекарі ЗНЗ району відповідально поставились до вибору нової навчальної літератури та взяли активну участь у Конкурсі. Тому на наступний навчальний рік у школи нашого району потраплять підручники для учнів 9 класів тих авторів, яких вибрав навчальний заклад. У голосуванні взяли участь 20 шкіл (100 % від загальної кількості ЗНЗ району). У протоколах конкурсних комісій названо підручники, рекомендовані видавництвам для друку за рахунок їх власних обігових або інших коштів, не заборонених законодавством. Це та частина якісної нової навчальної літератури, яка не набрала необхідних 20 тисяч результатів вибору. «Ці підручники не втратили шанс бути надрукованими коштом державного бюджету й потрапити на парти дев‘ятикласників у наступному навчальному році… Видавництва можуть видавати книги власним коштом», – повідомив в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО) Володимир Ткаченко під час оприлюднення результатів конкурсу.
28 квітня має відбутись засідання колегії  МОН, на якому будуть розглянуті протоколи конкурсних комісій і остаточно затверджено перелік підручників, що можуть друкуватись коштом державного бюджету.
        Наступним кроком у роботі Репозитарію навчальних матеріалів стане інформування про стан доставки підручників безпосередньо до навчальних закладів. Планується, що нові підручники для дев’ятикласників школи отримають у серпні цього року.

Немає коментарів:

Дописати коментар